Inloggen

Het verhaal

Italië 2007. In één van de vele straten van Rome lopen vijf opvallende mannen in een haastig tempo richting een bank. De mensen op straat lopen al vluchtig naar buiten als de vijf mannen langzaam hun geweren trekken. De mensen op straat weten al wie deze mannen zijn en proberen vlug de benen te nemen. Zodra de mannen de bank binnen zijn worden alle medewerkers achter de balie zonder pardon neergeschoten, op één persoon na. Het was een vriend van de familie "Ciquto". Een locale dief die graag wat wil verdienen. Vluchtig loopt hij naar de kluis, geeft de vijf mannen ieder een kist met biljetten, en gaat via de achterdeur naar buiten.

De familie "Ciquto" heeft verschillende rangen. Niet iedereen is familie, maar iedereen respecteert de persoon met de hoogst haalbare rang, de rang "Godfather". Eigenlijk zijn het allemaal ego's op zich. Iedereen zal proberen de familie op te lichten en geld van andere criminelen af te troeven. Iedereen begint min of meer als "Empty Suit", wat ook wel wordt gezien als nietsnut. Je zal je wellicht wat trots voelen dat je tot de maffia hoort, maar het grote werk ligt bij de hoger opgeleidde crimineel.

Het is een gewone dag in Italié en omstreken. Overal worden mensen afgeperst, zaken beroofd of drugs verhandeld. Totdat er iets veranderde. Iets wat iedereen, zelfs buiten de familie verstelt komt te staan. De Godfather is vermoord. De Godfather, de persoon die het meest gerespecteerd werd en ook werd gezien als de machtigste persoon van alle criminelen, is vermoord door een concurrerende maffia familie. Er was altijd veel maffia heersend in Italié«, maar nooit zoveel als na de moord. Nu de Godfather het leven is ontnomen en iedereen zijn eigen weg gaat, is het een periode van afrekeningen. De FBI en politie weet niet meer waar ze moeten beginnen. Met een gemiddelde van 163 moorden per dag is er een echte maffia oorlog begonnen. Overal worden andere criminelen en maffiabazen uitgedaagd tot moord op andere criminelen. De meest gebruikte kreet werd al snel "Play With Your Live", een tekst die ieders hart laat kloppen. De tekst werd op muren gekalkt, ingekrast op auto's, of op de kleren van een net vermoord persoon geklad met bloed. Het was allemaal met één doel: zelf de positie van Godfather innemen. Iedereen sprak erover. Iedereen wist, dat er iemand geschapen was voor deze "job".

Een week of drie later, toen zeker het grootste deel van de maffia en criminelen omgebracht was, werd het iets rustiger. De grote maffianamen hadden hun vijanden om zeep geholpen en daarmee was de rust wedergekeerd. Mensen op straat gingen weer over op de orde van de dag. Iedereen durfde weer vrijuit te praten en te doen wat men wilde. Dat was daarvoor onmogelijk geweest. Je zal maar gehoord worden door een maffiabaas als je net tegen je vrienden zegt dat je die ene maffiabaas maar een vervelend mannetje vindt. Nee, dat risico kon je niet lopen. Hoewel de rust terug was gekeerd, vreesden de hogere instanties als de FBI en lokale politie nog steeds voor de maffia. Ze wisten en voorspelden dat dit soort afrekeningen snel weer plaats zouden vinden als er niet snel één nieuwe leider gevonden zou worden.

Het bleef rustig in Italié. Té rustig, achteraf gebleken. De FBI, politie en ook de lokale bevolking, begonnen net de hoop te krijgen dat het enkel bij wat kleine acties als afpersen bleef, toen er een melding kwam van een massamoord. Het was op de bijeenkomst van weduwnaar Alexandra Ciquto, die na de dood van haar man de vrienden van de Godfather bijeen riep ter nagedachtenis van haar man. Er waren ruim 200 mensen aanwezig die stuk voor stuk bloedend ten gronde gingen. Het werd wereldnieuws. Iedereen sprak er schande van. Het moest nu eens afgelopen zijn met die bloedbaden.

Twee maanden later was er nog steeds geen nieuwe leider van de grote familie. De tekst "Maffia City" was nog steeds een tekst die overal voorkwam en mensen ontzettend bang maakte. De grotere criminelen organiseerden een wedstrijd. Iedereen, wie dan ook, kon zich aanmelden. Je moest, doormiddel van afpersingen, moorden, berovingen of op een andere manier zoveel mogelijk respect verdienen. De hoofdprijs was de naam "Godfather". Iedereen ter wereld zou bang voor je zijn. Wie dan ook moest zich uit de voeten maken als hij of zij alleen al de naam van de nieuwe Godfather zou horen.

Al snel waren er duizenden criminelen die mee deden aan de wedstrijd. Inmiddels niet alleen meer in Italié, maar ook in andere delen van de wereld werd maffia populair. Het was iedereen tegen iedereen. Het was belangrijk zo snel mogelijk allerlei bedrijven in handen te krijgen, weddenschappen te winnen of concurrenten te vermoorden of desnoods het ziekenhuis in te krijgen. Een voorsprong was van belang. De gewone burgers durfden niet meer op straat te komen aangezien er continu geschoten en beroofd werd. De slechte criminelen waren er dan ook snel uit. Deze waren na een paar dagen al om zeep geholpen en namen de tekst "Maffia City" iets te letterlijk.

Na enkele weken werd het een klein beetje rustiger. De balans kon worden opgemaakt en het gros van de slechte criminelen was al opgeruimd. Desondanks hadden de FBI en politie genoeg voer om nog tientallen jaren op te teren. Er moesten maarliefst 22.592 moorden worden opgelost.

Een wat betere crimineel pakte het ongeveer zo aan:
1. Je directe concurrenten laat je niet groeien. Dus of koud maken, of bedreigen.
2. Je laat moorden altijd door anderen doen.
3. Je perst zoveel mogelijk bedrijven af, maar vermoord niemand.

De inmiddels een begrip wordende tekst "Maffiagame" was dan ook niet van toepassing op de betere crimineel, hij of zij liet het eerder bij een andere crimineel gebeuren.

Weken achter elkaar bleef het rustig. Niemand wist wie de nieuwe Godfather zou worden. Echter bleek, dat er ook geen criminelen waren die eruit sprongen. Kortom, het echte talent was nog niet ontdekt. Er kwam een nieuwe oproep. Opnieuw waren er veel aanmeldingen. Toch nog altijd minder dan de eerste keer. De Godfather, die altijd gerespecteerd zou worden, werd voorlopig niet gevonden. Er waren wel mensen die in de buurt kwamen, maar ze waren nooit goed genoeg of ze maakten net een cruciale fout. Het was dan ook van belang dat de echte Godfather snel gevonden zou worden. Hoelang zal het nog duren?